[Aflyst] - Forstenet + Feather Mountain + Fall of Epistem - Canceled Events - Club Dark Jump to content

[Aflyst] - Forstenet + Feather Mountain + Fall of Epistem

Canceled Events
CD Helle

Event details

Det københavnske band Feather Mountain er aktuelt med prog-rock-albummet Nidus, der blev udgivet 20. september 2019. Med Nidus inviterer Feather Mountain lytteren ind i et mangefacetteret univers, hvor genrer mødes og forenes. Med fokus på albummets helhed kombineres dynamiske skift, teknisk snilde og udfordrende kompositioner.

Nidus’ sangtekster bringer lytteren tæt på bandmedlemmernes indre kampe, strid med sygdom og personlige kriser. Feather Mountains vokal og lyrik er på én og samme tid sårbar og stærk: Drømmende, indadvendte og hviskende passager sammensættes med, og erstattes af, voldsomme, raserifyldte klimakser, hvor skrig, growls og korarrangementer går op i en højere enhed. På samme måde består albummets instrumentalisering af atmosfærisk guitarspil, varme baslinjer og jazzinspirerede trommer, der udvikler sig til hårde riffs, slapbass og dobbeltpedalspil. Feather Mountain har desuden eksperimenteret med støjelementer på Nidus udført med et simpelt, hjemmebygget strengeinstrument. 
Når instrumentalgruppen kombineres med Mikkel Lohmanns fantastiske vokal, opnås et unikt udtryk og et vigtigt input til prog- og metalscenen.

###

Forstenet er fire unge knægte og deres gamle, norske far, som har besluttet sig for at danne et rockband. Et rockband med frie tøjler til kreativiteten, til det eksperimenterende. Med andre ord: Et rockband, der spiller præcist hvad, der passer dem! 

Særegent for deres lyd, er en spidsfindig mixtur af brass og heavy samt en sund portion hammondorgel til et ellers klassisk rock/metal-setup. Sangene er skrevet på dansk og udføres af en energisk, legesyg forsanger, der praktiserer alt fra ren sang, strubesang, growl og høj falset mv.

I november 2019 udgav bandet deres debutplade ‘’Ephemeros: Virvar’’. En plade, der tager dig med på en alsidig musikalsk rejse og som rummer elementer af alt fra dansksproget 70’er-rock, hård metal samt diverse tidsaldres progressive & psykedeliske musik. Tankerne bliver ledt hen på navne som bl.a. Frank Zappa, The Mars Volta, Opeth, Porcupine Tree, Voivod og Steppeulvene. 

Publikum kan forvente at blive del af en højenergisk og stemningsfyldt aften, der foregår lige så meget uden for scenens rammer som inden for. Et sceneshow med enorm bevægelse såvel som en varieret sætliste, der både rummer det hurtige, det stenede, det psykedeliske, det følsomme og det festlige. Samlet set, en enestående og mindeværdig musikalsk rejse!

###

Fall of Episteme er et nordjysk progrock-band, som henter sin inspiration fra store klassiske bands som Pink Floyd, Saga, Genesis, Dream Theater, Marillion m.fl. Med seks meget forskellige kompositioner har bandet udgivet debutalbummet "Fall of Episteme" indeholdende masser af progressive og melodiøse elementer, som i f.eks. Experience Oblige og Invisible Crusader, der begge leder tankerne hen på begreber som pompøs og storladen. Albummet byder også på lyriske og akustiske øjeblikke som i nummeret Guiding Star. Musikken er blevet til i musikernes egne lydstudier i Aalborg og Hjørring. 

Fall of Episteme består af forsanger Rune Møller Nielsen, Kent Niels Borrefjæll Eskildsen (guitar og vokal), Flemming Kragh Pedersen (keyboards og vokal), Jan Juel (bas og vokal) samt Rune Rugholt Borrefjæll Eskildsen (trommer).

Info om billetter kommer senere.

Sign in to follow this  

Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...