[Aflyst] - Gaia + Slowjoint + Bethmoora + Late Night Venture + Drukner - Canceled Events - Club Dark Jump to content

[Aflyst] - Gaia + Slowjoint + Bethmoora + Late Night Venture + Drukner

Canceled Events
Club Dark

Event details

Det Københavnske label Virkelighedsfjern, har gennem længere tid rumlet i undergrunden med en række bemærkelsesværdige udgivelser, primært på analoge medier og manifesteret sig som et samlingspunkt for doom-metal, sludge, space rock og diverse afarter i Danmark.

Fredag den 22. maj kan du opleve en håndfuld af Virkelighedsfjerns aktuelle bands til et lavfrekvent brag af en aften med koncerter, distro og dommedags-disco på Stairway! 

◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎

SLOWJOINT
Som en pendant til sydstats-sludge scenen har SLOWJOINT siden 2012 leveret groovy gyngende sludge til den danske undergrund. Med deres jyske humor og simple tilgang til musikken, har de formået at gøre genren til deres egen og på én gang hårdtslående og humoristisk. Man får fornemmelsen af at man er budt indenfor i den beskidte ildelugtende garage som bandet uden tvivl må være født ud af. Simple riffs på max volume, trommer der virkelig får tæsk og en snerrende vokal der fortæller røvere fra de mørke afkroge af jylland. Det er ligetil og nede på jorden når forsangeren iført kasket og slidt t-shirt imellem numre råber rebelske vendinger som "fuck offentlig transport" og "legaliser hash og dynamit" for derefter at sætte gang i endnu et gyngende riff der sætter sig fast i din hjerne som et traktordæk i en plørevåd pløjemark.
Bandcamp: https://slowjoint.bandcamp.com/

GAIA
En rumlen fra dybet, ”ur-musik” er det blevet kaldt, som at se tre hulemænd spille op til trance. GAIA - Band DK er en energi-udløsning, der søger at åbne folks hjerner. Kosmisk Doom er målet om at nå et sted, hvor den tunge rumlen fra forstærkerene, sammen med trommernes insisterende groove, giver alle muligheden for at rense ud, glemme, eller råbe op! Det er ok at være vred. Der er ting at være vred over. Men vi har brug for ro og fordybelse også. To plader, og to splits er det blivet til. Gaia er i gang med plade nummer tre, der har arbejdstitlen ”Obsessions”. 
Bandcamp: https://gaiadoom.bandcamp.com

DRUKNER
Tag lige dele Sleep, Black Sabbath, atmosfære, tyngde og iørefaldende riffs, så har du danske Drukner, der stødt arbejder sig længere og længere op af den nationale doom stige – såvel som den internationale! For det som Drukner gør, er at de formår både at tage velkendte troper fra den ellers lidt udvandede doom genre, og både gøre dem forfriskende og til deres eget. Faktisk har selveste Jesper Binzer været ude i radioen og erklære sig selv fan af Drukner. Så er det altså ikke kun de kulsorte klubber med store skæggede mænd man formår at nå ud til! Bandet har i sin relativt korte levetid haft glæden af at dele scene med en del af genren's større udenlandske navne, bl.a Acid King, Dopethrone, Sons Of Otis, Bongzilla og Monolord. Drukner udgav i 2016 deres selvbetitlede debut udgivelse, der består af tre numre med de mundrette titler “Drukner”, “Gnarnia” og “Get High On our Own Supply” på henholdsvis 9:53, 9:37 og 13:30 i længde. Her står den på en rå lyd, tunge riffs og masser af iørefaldende riffs til de sporadiske svævende vokalstykker med Palle Skovhedes ligeledes rå vokal. Denne udgivelse blev i 2018 udgivet på bånd i samarbejde med Virkelighedsfjern, som er et label bandet GAIA står bag. Også GAIA har Drukner udgivet en split LP sammen med, som blev udgivet i Februar '19 af Virkelighedsfjern i samarbejde med Vinyltrolden og Svensk Psych Aften. Her var det DIY stil hele vejen igennem, hvor bandet selv stod for at trykke det nye print på, med illustration af Nicolei “NMAAR” Rasmussen (fra De Forbandede). En koncert med Drukner kan være alt fra trandencerende oplevelser ind i sig selv og ud i de fjerne kosmos samt en nærværende “armene-i-vejret” oplevelse hvor man er så tæt på at man næsten kan smage bandets smerte, blod, sved og tårer.
Bandcamp: https://druknerdoom.bandcamp.com/

BETHMOORA
Den københavnske kvintet Bethmoora, der tager sit navn fra novellen A Dreamer´s Tales fra 1910 skrevet af Lord Dunsany, har eksisteret siden 2015. Med ligheder til forfatterens univers er Bethmooras tekster skrevet som kapitler i en sammenhængende mytologi med okkulte ritualer, monstre og glemte guder som centrale temaer. Numrene er bygget op af elementer af funeral doom, sludge, drone og følger sjældent konventionelle sangstrukturer. Numrene bevæger sig fra langsomme dissonante hug henover melankolske og minimalistiske guitarfigurer til hurtige temposkift.
Bandcamp: https://doomedbethmoora.bandcamp.com

LATE NIGHT VENTURE
Det københavnskepost-metal-orkester Late Night Venture har rejst en lang vej, både som individer og som band. Fra fødsel til opvækst i provinsen og forstæder landet over tilvoksenlivet i København, dannelsen af bandet i 2006 og til den nye plade ‘Subcosmos’. Medlemmernes musikalske møde konkretiserede sig først i bandets selvbetitlededebutalbum, derefter i ‘Pioneers of Spaceflight’ (2012) og senere ‘Tychonians’ (2015). Disse to albums tog begge udgangspunkt i shoegaze og post-rock og fortællinger om universet, menneskets møde med samme og de spørgsmål af videnskabelig såvel som eksistentielkarakter, der opstår i en sådan funderen. Seneste album ‘Subcosmos’ er tredje og sidste del i denne trilogi, og hvor de to forrige plader er af mere beskuende karakter, er den nye i højere grad et personligt værk. Musikken har ligeledes ændret fokus, i det bandet har bevæget sig imod en tungere lyd. LATE NIGHT VENTURE opererer nu i et felt defineret af legender som Neurosis og Isis-et felt, som orkestret videreudvikler i kraft af det distinkt melodiske og poetiske præg, som fortsat kendetegner deres musik.
Bandcamp: https://latenightventure.bandcamp.com/

◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎

Stairway er Københavns nyeste spillested. Her præsenteres danske og udenlandske artister og gives plads til de alternative genrer, de finurlige musikmiljøer, og den nyskabende og grænsesøgende musik, der spænder fra garagerock og indie over den elektroniske verden til det finske råbekor og japansk noise. 

I foråret afholdes en mindre række koncerter med udvalgte artister, som vil sætte kursen for, hvem du kan forvente at se på vores scenegulv, når vi for alvor går i luften med efterårsprogrammet!

◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎

Døre: 19:00
Forsalg:  100 kr. // Dørsalg: 120 kr.
Billetlink: https://ticket.livebackend.com/huset/e/virkelighedsfjern/

◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎◉◎

Sign in to follow this  

Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...