Pumpehuset / Byhaven - Club Dark Jump to content

About the Venue

https://www.facebook.com/Pumpehuset/
I mere end 150 år har Pumpehuset ligget tungt og solidt på sin plads i hjertet af København med en historie der strækker sig tilbage til 1856. Oprindeligt har huset tjent som vandforsyning til København og pumpet vand fra Søndermarkens underjordiske cisterner til byens øverste etager. I 1987 gennemgik Pumpehuset sin første store renovering, da Saltlageret, for at give plads til opførelsen af Tycho Brahe Planetarium, måtte lukke og en finansiel kompensation gjorde det muligt at ombygge det gamle pumpehus til et spillested.

I januar 2011 begyndte så en ny æra i Pumpehusets historie, da en større ombygning af huset banede vejen for, at et nyt og forbedret Pumpehuset kunne åbne den 28. september samme år. Det nyrenoverede Pumpehuset huser nu to scener, Kransalen og Sort Sal, som henholdsvis har plads til 600 og 400 gæster. Det nye hus byder desuden på en udendørs rygerterrasse og om sommeren en udendørs byhavescene med tilhørende sommerbar.

Pumpehuset præsenterer i dag en bred vifte af koncerter året rundt og har som mål med sit program at dække alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur. Siden genåbningen for fire år siden har Pumpehuset dyrket storbyens subkulturer - det rå, det skæve og det overraskende - hvor unge talenter vokser og udvikler sig som kunstnere. Vi udforsker hele tiden nye tendenser og har i gennem de sidste år oparbejdet et stærkt netværk indenfor nichemiljøer som death metal, drum’n’bass og gadehiphop. Sideløbende afholdes der i Pumpehuset også en række koncerter, der er henvendt direkte mod et bredere koncertpublikum og samtidig kan understøtte den mere snævre del af husets koncertprogram.


Upcoming Events


Billetpriser: 225 kr. + gebyr
Billetsalget starter fredag 21. februar kl. 11.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk. 
FU MANCHU
SUPPORT: ELECTRIC CITIZEN
4. OKTOBER 2020
PUMPEHUSET
Stoner rock-legenderne fra Fu Manchu kommer til Pumpehuset. 
2020 markerer 30-års jubilæum for Fu Manchu. Bandet startede i 1985, oprindeligt som et Black Flag-inspireret hardcore punk band. Sidenhen er de blevet et af hard rocks mest hyldede navne. Bandet udgav deres første single ’Kept Between Trees’ i Fu Manchu-konstellationen i 1990. Denne banede vejen for deres ikoniske heavy stil ”stoner rock” sideløbende med deres bands som Kyuss, Monster Magnet og Sleep. 
Gennem karrieren har Fu Manchu udgivet 12 albums og optrådt for fyldte sale verden over. I 2020 vil bandmedlemmerne, Scott Hill, Brad Davis, Bob Balch og Scott Reeder drage ud på nye turnéer med ny musik i bagagen samt nogle af de største numre fra bagkataloget. Desuden udkommer deres 13. album, som er efterfølgeren til ’Clone Of The Universe’ fra 2018. Dermed er ”The Kings of The Road” klar til endnu en triumf når deres 2020-tour bringer dem forbi Pumpehuset.  

Event details

Canceled Events 0 Comments

2 users have RSVPed, including

 • CD Helle
 • Club Dark

Ex-medlemmer fra The Psyke Project, Hexis, Piss Vortex mf. indpakker Pumpehuset i mørkt, tungt, post-apokalyptisk metal den 15. oktober.
LLNN står klar til at tage dig med på en rejse til de ukendte dele af det ydre rum med deres post-apokalyptiske, klaustrofobiske post-metal blandet med tung sludge og elektroniske sci-fi elementer. Til november tager LLNN i studiet for at indspille opfølgeren til “Deads” [Pelagic Records 2018], og vil i den forbindelse præsentere spritnyt materiale til koncerten i Pumpehuset.
Bandets medlemmer henter en stor del af deres inspiration fra filmkomponister som John Carpenter (The Thing), Brad Fiedel (Terminator), Colin Stetson (Hereditary) og Jerry Goldsmith (Alien).
LLNN er signet hos Pelagic Records (The Ocean, Envy, Cult of Luna), har turneret i det meste af Europa og har optrådt på bl.a. Roskilde Festival, Roadburn og Desertfest UK.
"Sometimes it feels like the soundtracks of Apocalypse Now and Eraserhead has been melted together and blasted through a ferocious guitar amp – these songs have both a sense of impending doom and an extraordinary combination of raw energy and gritty beauty.“ - Peter Albrechtsen, Sound Designer [Dunkirk, Antichrist, The Girl With Dragon Tattoo]
"Intense and foreboding, their sludgy racket rattles through our bones long after they've left the stage.” - LLNN live, Spot Festival 2019, Metalhammer UK
Special guest: (0)
(0) er en af de bedst bevarede hemmeligheder fra den danske undergrund. Kun meget lidt information kan findes og musikerne bag forbliver anonyme - i stedet vælger de at lade deres harske og ekstreme soundscapes tale for dem. Bandets selvbetitlede debut-EP, der blev udgivet i 2017, afprøvede grænserne for black metal, progressiv metal, drone og post-metal. EP'er en krævende og multi-facetteret affære, der boltrer sig i kaskader af sortnet vrede og dyster melankoli. I april 2020 udgav Napalm Records (0)'s debutalbum "SkamHan" - en klar drøm indpakket i growlende, mørk melankoli. Syv eksplosive og tyngende skæringer overbragt i et vildskabsvanvid, der springer ud som en hallucinerende mikstur af black, drone og post-metal krydret med intense sludge og progressive inspirationer.
På grund af den nuværende coronasituation, bliver denne koncert afviklet for siddende publikum. Vi har indrettet Pumpehuset i en corona-venlig udgave, hvor vi forener energien fra et spillested med hyggen fra en tysk bierstube. Det betyder borde/bænke-opsætning i den store sal, så det er muligt både at hygge og høre koncert med vennerne samtidig. Indretningen og rammerne for koncerterne er udarbejdet i tæt samarbejde med myndighederne for at gøre koncerterne sikre og trygge for alle

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark

Den 17. oktober affyres et massivt skud fra et dobbeltløbet metal-gevær, når Solbrud og Alkymist indtager Pumpehuset.
Solbrud
Som et af Danmarks mest markante black metal-bands kræver Solbrud næppe den store introduktion herhjemme. Bandet har gang på gang bevist deres værd live og på plade. Siden Solbruds start i 2009 har målet været at skabe melodiske og storslåede kompositioner i et råt og stormfuldt udtryk; en lyd, der bliver opnået ved at kombinere nådesløst trommespil med akkord- og harmoni-baserede guitarriffs gennem en række af lydeffekter, der tilsammen skaber et intenst og atmosfærisk lydlandskab - eller kortere sagt: Black metal.
Alkymist
Det danske progressive doom metal-orkester ALKYMIST bevæger sig ind i tomrummet mellem himmel og helvede. Kun halvandet år efter deres roste selvbetitlede debutalbum tog ALKYMIST i maj 2020 endnu engang på en rejse, der bringer dig hinsides denne verden og ind i bandets sære og knusende tunge domæne med dets brutale, men også smukke og storslåede lydlandskaber.
ALKYMIST er siden 2016 gået egne veje og konstant udfordret de herskende forestillinger omtung musik med en dynamisk, nuanceret og progressiv doom metal. Det seneste skive 'Sanctuary’s seks numre og to lydcollager af sammenlagt 43 minutters varighed lever fuldt op til bandets eklektiske vision. De omfavner alle doom-metallens massive karakteristika i samspil med den eventyrlystne ånd fra klassisk musik og 70’ernes progressive rock indeholdt i bandets distinkte musikalske mikstur.
På grund af den nuværende coronasituation, bliver denne koncert afviklet for siddende publikum. Vi har indrettet Pumpehuset i en corona-venlig udgave, hvor vi forener energien fra et spillested med hyggen fra en tysk bierstube. Det betyder borde/bænke-opsætning i den store sal, så det er muligt både at hygge og høre koncert med vennerne samtidig. Indretningen og rammerne for koncerterne er udarbejdet i tæt samarbejde med myndighederne for at gøre koncerterne sikre og trygge for alle.

Event details

Canceled Events 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark

Doomed Scandinavia præsenterer en mørk aften i Pumpehuset til oktober!
Det polske black metal-band БАТЮШКА havde deres debut i Danmark på Copenhell 2017. Det var en koncert de fleste tilhører husker og derfor var der også hurtigt udsolgt da de vendte tilbage til Loppen i 2018 og spillede en helvedes varm koncert. Nu er de tilbage I København – denne gang i Pumpehuset. 
Krzysztof Drabikowski's Батюшка er obskurt, men gennemskueligt og jo mere man lytter, jo nemmere er det at synke ned i universet der er bygget op omkring blackmetal-æstetik, okkulte elementer og den messe-lignende tilstand der foregår på scenen, når ”fader” indtager rummet. 
Det visuelle i bandets optrædener er selvsagt med til at styrke det musiske og vice versa. 
Bandet har fået en del presse siden udgivelsen af det kritikerroste debutalbum ” Litourgiya” fra 2015 og der er vist 2 udgaver af det samme band? 
Devilution skrev en anmeldelse af bandet’s seneste udgivelse; ”Панихида” som giver mening i vores hoved og som kort beskriver fejden mellem to bands skåret af samme stykke. 
Solbrud fra Nørrebro kræver næppe den store introduktion herhjemme. 
Dette bliver ét af bandets eneste shows i 2020 efter Uada touren blev aflyst grundet Corona. Bandet udgav deres 3. udspil ”Vemod” i 2017.
Siden Solbruds start i 2009 har målet været at skabe melodiske og storslåede kompositioner i et råt og stormfuldt udtryk; en lyd, der bliver opnået ved at kombinere nådesløst trommespil med akkord- og harmoni-baserede guitarriffs gennem en række af lydeffekter, der tilsammen skaber et intenst og atmosfærisk lydlandskab - eller kortere sagt: Black metal.
Superlynx fra Oslo er et uskrevet blad herhjemme, men har fået medvind på den hjemmelige scene og har spillet rundt omkring i Europa på festivaler og med bands som Weedeater, Gold, Fister, Narcosatanicos og mange flere. Der var planlagt en god runde festivaler i år, men de er udsat. Nu er de snart på vej til Danmark. 
Bandet har ingen genre-nøkker og trioen er et decideret liveband der får dig til at smelte sammen over doom, psych, heavy rock og dronene metal. 
DJs vil pryde aftenen ligesom Devilution står for at tvangsfodre dig med en rigtigt info om aftenen. 

Event details

Canceled Events 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark

Billetpriser: 225 kr. + gebyr
Billetsalget starter fredag 27. marts kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk. 
ENTER SHIKARI
19. OKTOBER 2020
PUMPEHUSET
Enter Shikari vender tilbage til Pumpehuset til oktober. 
Enter Shikari sidder ikke stille. Post-hardcore bandet har siden de startede i 2003 spillet sig op til massiv arenastørrelse i UK. Herhjemme har vi haft fornøjelsen af at have dem ad flere omgang, senest i Pumpehuset i 2018. I år er de tilbage igen. I 00’erne var Enter Shikari en del af de bands, der baseret på Myspace fik startet en musikkarriere. Sidenhen har de bygget en loyal fanskare med deres energiske miks af punk, hardcore og electronica. 
Enter Shikari har udgivet fem studiealbum, turneret med mange store navne såsom  N*E*R*D, Linkin Park og 30 Seconds to Mars og deres sjette album ’Nothing Is True & Everything Is Possible’ er sat til at udkomme i løbet af 2020

Event details

Canceled Events 0 Comments

2 users have RSVPed, including

 • CD Helle
 • Club Dark

Billetpriser: 230 kr. + gebyr
Billetsalget starter tirsdag 29. oktober kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk. 
FAUN
23. OKTOBER 2020
PUMPEHUSET
Det autentiske pagan folk-band Faun kommer til Pumpehuset i efteråret 2020.
Faun kombinerer middelalderlige oldtidsinstrumenter med moderne musik for at skabe en henrivende og kraftfuld atmosfære. Det tyske pagan folk-band inkorporerer traditionelle temaer med moderne musikalsk glans. Bandet der startede i München i 2002 udgav deres debut samme år i form af ’Zaubersprüche’. Indtil 2013 udgav de en række albummer med få års mellemrum inden de i 2013 skrev under på en pladekontrakt med Universal Records. 
Siden 2013 er det gået stærkt for Faun. Deres første album på Universal Records ’Von Den Elben’ fik stor succes og bandet er blevet nomineret til flere Echo Music Awards. Efter at have udgivet albummerne ’Luna’ (2014) og ’Midgard’ (2016), fejrede Faun deres 15-års jubilæum med et Best Of FAUN album. Nu er de klar til at udforske flere gamle eventyr og fortryllende fortællinger på deres kommende album ’Märchen & Mythen’ der udkommer i november 2019. 

Event details

Canceled Events 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark

Det bornholmske black metal-orkester ORM har netop udsendt deres andet album ‘Ir’ til en overvældende modtagelse af publikum og medier verden over. Med ‘Ir’ har ORM skabt et sortmetallisk mesterværk, som både taler ind i black metallens tradition og rækker ud over den med sin almenmenneskelige fortælling og gribende, kompromisløse musikalitet. ORM har med ‘Ir’ konsolideret deres status som et af scenens fremmeste orkestre, hvilket afspejles i de fremragende internationale anmeldelser, som albummet har modtaget. Live er ORM en ustoppelig naturkraft, der med en uhørt sonisk og visuel styrke leverer en oplevelse ud over det sædvanlige, hvilket et eksalteret publikum bevidnede ved bandets nylige udsolgte releaseshow i København.
ORM tog form i 2015, spillede sin tredje koncert på Roskilde Festival i 2016, og i 2017 udgav bandet sit første selvbetitlede album på Indisciplinarian. ‘Orm’ tog sit udgangspunkt i mytiske fortællinger om menneske og natur akkompagneret af en storslået, melodisk og samtidigt rå og direkte black metal, der på sin egen vis smelter musik og narrativ sammen til et kropsligt og nærværende hele. Efter udgivelsen spillede ORM en række koncerter herhjemme, heriblandt en succesfuld vintertour med Solbrud i 2017 blev afsluttet i et udsolgt DR Koncerthuset, inden bandet afsluttede sin albumcyklus med et triumftog af en optræden på Copenhell 2018. Efter Copenhell gik bandet i gang med at skrive og indspille nyt materiale.
Næste kapitel i ORMs fortælling er bandets andet album ‘Ir’, der udkom 30. august 2019 via Indisciplinarian. ‘Ir’ består af de to over 20 minutter lange kompositioner ‘Klippens Lyse Hal’ og ‘Bær Solen Ud’, som er produceret af guitarist Simon Sonne Andersen, og bandet har ligeledes selv udarbejdet pladens visuelle side. På ‘Ir’ er kontrasterne større end før, det komplekse mere komplekst, det simple mere simpelt og melodierne gribende og uomgængelige. Formen er langmodig, dynamisk og explorativ, og den musikalske ambition og fremførelse vidner om et orkester, der kompromisløst lader sig lede af sin egen flamme - hvorhen den end måtte lede. Albummets fortælling har sit omdrejningspunkt i altings forgængelighed og er en personlig refleksion over, hvorledes dette aspekt rummes i det menneskelige drama, religionen og naturen. 

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark

OBS! På grund af den nuværende coronasituation, bliver denne koncert afviklet for siddende publikum. Vi har indrettet Pumpehuset i en corona-venlig udgave, hvor vi forener energien fra et spillested med hyggen fra en tysk bierstube. Det betyder borde/bænke-opsætning i den store sal, så det er muligt både at hygge og høre koncert med vennerne samtidig. Indretningen og rammerne for koncerterne er udarbejdet i tæt samarbejde med myndighederne for at gøre koncerterne sikre og trygge for alle.
ORM tog form i 2015, spillede sin tredje koncert på Roskilde Festival i 2016, og i 2017 udgav bandet sit første selvbetitlede album på Indisciplinarian. ‘Orm’ tog sit udgangspunkt i mytiske fortællinger om menneske og natur akkompagneret af en storslået, melodisk og samtidigt rå og direkte black metal, der på sin egen vis smelter musik og narrativ sammen til et kropsligt og nærværende hele. Efter udgivelsen spillede ORM en række koncerter herhjemme, heriblandt en succesfuld vintertour med Solbrud i 2017 blev afsluttet i et udsolgt DR Koncerthuset, inden bandet afsluttede sin albumcyklus med et triumftog af en optræden på Copenhell 2018. Efter Copenhell gik bandet i gang med at skrive og indspille nyt materiale.
Næste kapitel i ORMs fortælling er bandets andet album ‘Ir’, der udkom 30. august 2019 via Indisciplinarian. ‘Ir’ består af de to over 20 minutter lange kompositioner ‘Klippens Lyse Hal’ og ‘Bær Solen Ud’, som er produceret af guitarist Simon Sonne Andersen, og bandet har ligeledes selv udarbejdet pladens visuelle side. På ‘Ir’ er kontrasterne større end før, det komplekse mere komplekst, det simple mere simpelt og melodierne gribende og uomgængelige. Formen er langmodig, dynamisk og explorativ, og den musikalske ambition og fremførelse vidner om et orkester, der kompromisløst lader sig lede af sin egen flamme - hvorhen den end måtte lede. Albummets fortælling har sit omdrejningspunkt i altings forgængelighed og er en personlig refleksion over, hvorledes dette aspekt rummes i det menneskelige drama, religionen og naturen.
Kun et halvt år efter udgivelsen af ‘Ir’, udsendte ORM EP’en 'Mit Blod' i februar 2020. EP’ens to sange lægger sig både i forlængelse af det seneste album og er samtidig helt sit eget bæst, der viser et band i rivende udvikling uden frygt for genrekonventioner eller soniske eksperimenter. Live er ORM en ustoppelig naturkraft, der med en uhørt sonisk og visuel styrke leverer en oplevelse ud over det sædvanlige, hvilket et eksalteret publikum har bevidnet ved bandets nylige koncerterne.

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

 • Club Dark
×
×
 • Create New...