Pumpehuset / Byhaven - Club Dark Jump to content

About the Venue

https://www.facebook.com/Pumpehuset/
I mere end 150 år har Pumpehuset ligget tungt og solidt på sin plads i hjertet af København med en historie der strækker sig tilbage til 1856. Oprindeligt har huset tjent som vandforsyning til København og pumpet vand fra Søndermarkens underjordiske cisterner til byens øverste etager. I 1987 gennemgik Pumpehuset sin første store renovering, da Saltlageret, for at give plads til opførelsen af Tycho Brahe Planetarium, måtte lukke og en finansiel kompensation gjorde det muligt at ombygge det gamle pumpehus til et spillested.

I januar 2011 begyndte så en ny æra i Pumpehusets historie, da en større ombygning af huset banede vejen for, at et nyt og forbedret Pumpehuset kunne åbne den 28. september samme år. Det nyrenoverede Pumpehuset huser nu to scener, Kransalen og Sort Sal, som henholdsvis har plads til 600 og 400 gæster. Det nye hus byder desuden på en udendørs rygerterrasse og om sommeren en udendørs byhavescene med tilhørende sommerbar.

Pumpehuset præsenterer i dag en bred vifte af koncerter året rundt og har som mål med sit program at dække alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur. Siden genåbningen for fire år siden har Pumpehuset dyrket storbyens subkulturer - det rå, det skæve og det overraskende - hvor unge talenter vokser og udvikler sig som kunstnere. Vi udforsker hele tiden nye tendenser og har i gennem de sidste år oparbejdet et stærkt netværk indenfor nichemiljøer som death metal, drum’n’bass og gadehiphop. Sideløbende afholdes der i Pumpehuset også en række koncerter, der er henvendt direkte mod et bredere koncertpublikum og samtidig kan understøtte den mere snævre del af husets koncertprogram.


Upcoming Events


En ægte institution i amerikansk dødsmetal buldrer ind i Pumpehuset den 2. november, når Incantation spiller koncert med Abigail Williams og Vale of Pnath som special guests.
Med over et kvart århundrede under nittebæltet viser Incantation at alder intet betyder, så længe brutaliteten holdes i hævd. Bandet udgav i den banebrydende debut ”Onwards to Golgotha” i 1992 på Relapse Records, som byder på rygradsraslende umenneskelige lyde og er en dyster og kvælende rejse gennem en doom-fermenteret skærsild.
I tiden efter debutten har Incantation fortsat med at udbygge deres demoniske rige med Relapse Records-udgivelserne af ”Mortal Throne of Nazarene” (1994), ”Diabolic Conquest” (1998) og ”The Infernal Storm” (2000) samt syv mere i det nye årtusinde på andre labels. I 2017 vendte Incantation tilbage til Relapse Records for at udgyde endnu en ugudelige vederstyggelighed i form at ”Profane Nexus”. I 2020 sendte New York-scenens ukronede dødsmetalkonger så endnu et skive på gaden, ”Sect of Vile Divinities”, et kulsort mix af ubarmhjertig dødsmetal og fyldigt begravelsesdoom.
Når Incantation besøger Pumpehuset hiver de to special guests med sig: Black metal-bandet Abigail Williams og dødmetal-kollegaerne Vale of Pnath.

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

ALBUM RELEASE PARTY.
LLNN stands ready to take you on a journey into the unknown realms of outer space with their sound of post-apocalyptic, hardcore sludge metal combined with eerie sci-fi elements and massive drones. The music is bleak and seems set in a dissonant musical landscape with its barrage of drums, guitars, screams and cinematic soundscapes.
Since 2014 the band has released two full length albums (“Loss” 2016, “Deads” 2018), one split album (“Marks” 2017) and toured most parts of Europe. LLNN has performed at acclaimed festivals such as Roadburn (NL), Roskilde Festival (DEN), ArcTanGent (UK), Pelagic Fest (GER) and Desertfest (UK).
The band is signed to Pelagic Records (The Ocean, Cult of Luna, Envy). On November 5th at Pumpehuset, Copenhagen LLNN will celebrate their latest album.
"One of the evening's main highlights come in the form of blackened hardcore noiseniks LLNN, whose visceral performance is mesmerising and compelling in equal measure. Intense and foreboding, their sludgy racket rattles through our bones long after they've left the stage.” - METALHAMMER UK [Spot Festival 2019]
FB:
https://www.facebook.com/llnnband
IG:https://www.instagram.com/llnn.band/

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

Den danske black metal-duo Sinnrs sørger for kulsort vinterkoncert, når de den 10. november spiller releasekoncert for deres nye album i Pumpehuset. Danske Lotan sørger for opvarmningen.
Sinnrs har netop udgivet deres nye, brutale single ’Agnus Dei’ – en harmonisk kollision mellem klassisk og ekstrem metal. Singlen markerer første skridt mod udgivelsen af albummet ’Detrahamus', som i sig selv er en manifestation af den unikke sammensmeltning af forkullet metal, som Sinnrs afsondrer.
Bandet blev grundlagt af medlemmerne Nero og Maestus i 2017 og i 2019 sparkede de døren ind til ekstremmetal-scenen med debutalbummet ’Profound’, hvor Sinnrs fremviste en rasende brutalistisk ekstrem metal blandet med elegancen fra klassisk musik og opera – en dimensionel lytteroplevelse, som bandet bygger videre på med deres kommende album. Modsætningen mellem straffende guitarriffs og nådesløse blastbeats og symfoniske arrangementer med himmelstræbende vokal er fascinerende idet den fremhæver skelsættende forskelligheder, men også lighederne mellem metallen og det klassiske.

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

En af de primære kræfter i den danske black metal-motor, Ole Luk, inviterer sammen med Doomed Scandinavia og Pumpehuset til Pest Fest - en mørk decemberfest med et stærkt internationalt lineup, hvor svenske Nifelheim står øverst på plakaten.
Ole Luk fortæller, at målet har været at lave en black metal-festival, som han selv godt gad komme til. Derfor afspejler Pest Fests lineup i høj grad Oles egen smag indenfor den mørkere gren af metalgenren. I tæt samarbejde med Doomed Scandinavia er det således lykkedes at hive den infernalske thrash/black bastard Nifelheim til landet i stærkt følgeskab af Skaur fra Nordnorge, Totenwache fra Tyskland, Svartmalm fra Færøerne samt et debutshow med danske Heltekvad. Desuden der suspension-show fra performance art-gruppen Uprising of Inanna, merch, plader og kunstudstillinger.
Lineup: Nifelheim + Skaur + Totenwache + Svartmalm + Heltekvad
Pris: 333 + gebyr

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

Livløs + Lotunn

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

Der er lagt i ovnen til en dobbelt-injektion af vildskab den 13. november, når Riverhead og Tvivler indtager scenen i Pumpehuset. Pleaser spiller support.
Riverhead
Tro kan flytte bjerge og Riverhead kan flytte luft med deres kradsbørstige hardcore punk. Som fire vilde heste, buldrer bandet frem og rammer dig med en insisteren på ikke at indordne sig. Et vådeskud er mere forudsigeligt.
Tvivler
Tvivler blev dannet i 2014 ud fra en ambition om at skrive hurtig, beskidt, vedkommende og voldsom musik. Den ambition blev i årene 2015 – 2017 udtrykt i udgivelsen af tre EP’er under titlen Negativ psykologi #1-3 og koncerter i Danmark, Tyskland, Frankrig, Tjekkiet og Slovakiet. I 2017 supportede Tvivler Dillinger Escape Plan, spillede på Roskilde festival og gik derefter i gang med at skrive, hvad der skulle blive til debutalbummet EGO (2020).
EGO en plade om mod og trods. Det er en plade om forhold og selvforhold, om knuder og indre uhyrligheder. Det er sange i det neoliberale København, sange fra det senmoderne liv, sange om indersiden af kapitalisme, om at holde ved uden at holde fast. Det er sange om at generobre livet fra håbløsheden. Det er en plade om at ville, om at forpligte sig på det, der er vigtigt.
Albummet er indspillet med Sune Kaarsberg og Christian Ankerstjerne i Black Tornado Studio, mixet af Scott Evans (Kowloon Walled City, Sleep, Wren, Less Art) og mastereret af Brad Boatright. Pladens fjorten sange bevæger sig fra lige på og hård hardcore punk henover ambiente droner til støjet rock: tromme, bas, guitar, stemme.
Pleaser
Pleaser er et af de mest lovende nye undergrundsbands i København. De har et friskt take på melodisk punkrock, der er både følelsesladet, catchy og intenst. Bandet kommer direkte fra en koncert på K-Town Hardcore Fest, og deres debut-EP er på trapperne.

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark

Koncerten er flyttet til Pumpehuset den 18.11.21. Allerede købte billetter gælder dertil.
Igorrr river dig rundt i deres deliriske genre-rundkørsel
Døre: 19.00
Showstart: 20.00
Billetpris: 190 kr. inkl. gebyr
___________________________________________________________________
Når franske Igorrr går på scenen, er alle muligheder åbne i deres ekspansive univers af uforenelige genre som dødsmetal, barok, breakcore og trip hop. Bagmanden bag projektet Gautier Serre udgav sit seneste album, Savage Sinuoid, i 2017, og efter to års intense turnéer i Europa, Rusland, og Nordamerika er han klar med et nyt album og et destruktivt nyt liveact i 2020. Og som altid kan du forvente, at det bliver fuldstændigt vildt og unikt.
I 2018 spillede Igorrr et show på Copenhell, der udfordrede og forbløffede publikum og anmeldere.
”….hvis man tillader det, så er musikken dragende og medrivende ved den komplette og absurde overvældelse, den skaber. Det er både dystert, som i 'ieuD', tungt som i 'Viande', smukt som i 'Spagetti Forever' og, som i 'Cheval', helt ekstremt fjollet. Der er slet ingen grænser” – Devilution
”På plade kan de godt have tendens til at skubbe folk fra sig, men live er de ekstremt underholdende og fuldstændig overvældende. Som en fan sagde efter koncerten: ”Hvis Die Antwoord spillede metal” – GAFFA
Igorrr startede som et enmadsprojekt baseret på Serres kærlighed til Cannibal Corpse, Aphex Twin og Chopin. Live udvides bandet til et kollektiv.
Support: Otto Von Schirach + Drumcorps
Otto Von Schirach er halvt cubansk/tysk og vokset op i Miamis Little Havana, hvor hans bedstemor praktiserede Santeria og hvid magi. Det åbnede hans øjne for alt underligt og bizart. Han lyttede til Miami Bass, Gore Grind, Gangsta Rap and Afro Cuban Noise. Det, sammen med inspiration som earth Wave, surf electro, Tropical calypso, Dubstep, Broken Noise Grind, IDM, Folk Glitch og Breakcore, bliver til en supernova af et mix, når Otto Von Schirach går på scenen.
Drumcorps mixer Aaron Spectres rødder i heavy guitar musik med koncis sangskrivning og et bredt elektronisk lydunivers.

Event details

Club Dark calendar 0 Comments

1 user has RSVPed, including

  • Club Dark
×
×
  • Create New...